A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas.
Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz. A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben.
Ásványi anyagok: kálium, kálcium, vas, foszfor, magnézium, nátrium
Vitamin: B1, B2, B6
Jótékony hatása: egészségvédő, immunrendszer erősítő, béltisztító
Felhasználása: salátákhoz, levesekhez, köretekhez, csíráztatáshoz. Főzési ideje kb 20-30 perc. Köménymaggal, szerecsendióval ízesíthetjük.
Egészségügyi készülékeink, gyógyászati segédeszközeink leírásait a gyártók leírásai alapján tüntettük fel. A kép csak illusztráció.
Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy egészségügyi, higiéniai okokból testnedvvel közvetlenül érintkező termékek esetében nincs lehetőség a vásárlásra való elállásra (45/2014 Korm. rendelet 29 § e).
Ilyen termékek különösen pl. vércukormérők, tesztcsíkok, ortézisek, harisnyák, szoba wc-k, wc magasítók, fürdető eszközök, inhalátorok, párnák, lepedők, antidecubitus eszközök, matracok, talpbetétek és lábvédők, haskötők.
Kivéve a bontatlan, sérülésmentes egyedi csomagolású termékeket.
Kérjük, ezt a szempontot mindenképpen vegye figyelembe a termékek kiválasztásánál és a megrendelésénél! Ilyen termékeknél cserére sincs lehetőség, kivéve a garanciális vagy szavatossági kifogásokat.