Bio alakor ősbúza főzésre, sütésre 500g
Őseink tápláléka.
Az alakor vagy is az egyszemű ősbúza az emberiség első gabonája.
Sütésre, főzésre, valamint őrlésre egyaránt kiváló.
Termesztése mintegy 12.000 évvel ezelőtt kezdődött, és egyes történelmi korok uralkodó gabonája volt.
Bátran használjuk köretnek rizs helyett, levesbetétként.
Lisztje sárgás színű, a belőle készült sütemények, kekszek, kenyerek igen ízletesek.
Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?
Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.
Tárolása: napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.
Egészségügyi készülékeink, gyógyászati segédeszközeink leírásait a gyártók leírásai alapján tüntettük fel. Kérjük kérje ki szakorvos véleményét is. Áraink bruttó árak, és Forintban vannak megadva. Akciós áraink mellett minden esetben a termék eredeti ára is feltüntetésre kerül.